El president Artur Mas ha encapçalat l'acte de signatura d'un conveni marc entre l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) i l'Ajuntament de Barcelona

Data: 07.01.2015

Mitjançant aquest conveni, el consistori barceloní s'integra a la xarxa Tributs de Catalunya. L'acord ha estat signat per l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell.

El president Artur Mas ha encapçalat l'acte de signatura d'un conveni marc entre l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) i l'Ajuntament de Barcelona, mitjançant el qual el consistori s'integra a la xarxa Tributs de Catalunya. L'acord ha estat signat per l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell.

El cap de l'Executiu ha assegurat que la Hisenda pròpia vol esmenar "un dels errors que s'han comès en els darrers 30 anys i que ha estat no prioritzar la gestió dels ingressos propis i dependre excessivament d'un Estat que no ens ha tractat bé ni ens tracta bé". "És una assignatura pendent des de fa molt i molt temps i ara l'estem intentant superar", ha reblat.

Amb la integració de l'Ajuntament a la xarxa de Tributs de Catalunya es pretén, ha explicat Artur Mas, "una millor atenció de cara a la ciutadania, més simplificació administrativa i una millor lluitar contra el frau fiscal". Aquest millor compliment de les obligacions fiscals és bàsic perquè "el que s'hi juga són la qualitat dels serveis públics d'aquest país, també dels essencials, la modernització i l'equitat en l'accés dels serveis públics essencials".

L'acte, que ha tingut lloc a la Sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat, ha comptat també amb la participació del conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, i el secretari de Govern, Jordi Baiget.

 

Incorporació de dues oficines

L'acord signat entre l'ATC i l'Ajuntament de Barcelona suposa que el consistori barceloní s'adhereix al sistema integrat d'oficines d'atenció al contribuent desplegat a tot el territori català. La xarxa Tributs de Catalunya es va instaurar l'any passat amb participació de la Generalitat i de les quatre diputacions catalanes. Aquest sistema actua com una finestreta única on els ciutadans poden realitzar indistintament tràmits sobre els tributs d'àmbit local i els gestionats per l'ATC.

El conveni marc té per objectiu crear serveis compartits de gestió, recaptació i atenció perquè els ciutadans residents al municipi de Barcelona, així com les empreses i entitats que hi exerceixen activitat, tinguin més facilitats per realitzar els seus tràmits tributaris.

L'acord també suposa la incorporació de dues oficines a la xarxa de Tributs de Catalunya: la seu central de l'Institut Municipal d'Hisenda (avinguda del Litoral, 30) i l'Oficina d'Atenció Ciutadana (plaça de Sant Miquel, 3). Amb aquestes dues adhesions, la xarxa compta ja amb 92 oficines.

 

Principals actuacions i serveis

El conveni entre l'ATC i l'Ajuntament implica que l'Agència Tributària podrà gestionar els deutes dels quals sigui titular el consistori en període executiu, és a dir, que podrà emprendre accions dirigides als contribuents que no hagin satisfet voluntàriament els seus deutes amb el consistori. De fet, uns dels objectius de la xarxa Tributs de Catalunya és que els ingressos de dret públic de les administracions catalanes siguin recaptats per organismes amb seu a Catalunya.

Altres serveis que compartiran l'ATC i l'Ajuntament de Barcelona són la informació i assistència tècnica als ciutadans, el servei de recepció i registre de documents i autoliquidacions, l'atorgament de claus electròniques i l'emissió de cartes de pagament i certificats. A més, es promourà l'intercanvi d'informació en el marc de la lluita contra el frau fiscal i el subministrament de dades que permetin regularitzar la situació dels establiments turístics il·legals o irregulars.

El conveni s'anirà desplegant en diferents fases durant el 2015, en un procediment semblant al que ja es va seguir l'any passat amb les quatre diputacions. La col·laboració començarà amb operacions coordinades senzilles que es puguin instaurar a curt termini, i en fases posteriors es desenvoluparan els serveis més complexos.

Cercador d'oficines

A continuació podeu cercar l’oficina més propera al vostre municipi.