L’Agència Tributària de Catalunya signa nou convenis de col·laboració tributària amb les quatre diputacions catalanes

Data: 10.07.2017

El 7 de juliol ha tingut lloc, al Palau de la Generalitat, la reunió de coordinació estratègica de Tributs de Catalunya, en el transcurs de la qual l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) i les diputacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida han signat nou convenis de col·laboració tributària.

El primer d’aquests convenis permetrà a l’Agència gestionar directament la recaptació executiva i desplegar completament les seves competències en aquesta matèria. Així, l’ATC podrà dur a terme, per encàrrec, la subhasta de béns embargats per les diputacions d’aquells contribuents amb deutes tributaris i que queden fora del seu àmbit competencial per raó del territori. Els deutes poden ser per: multes de trànsit, impagament de l’IBI, de les liquidacions en concepte de l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua), o altres tributs de caràcter local. D’acord amb el conveni, en un primer moment l’execució forçosa dels béns embargats es farà mitjançat subhastes públiques als locals de l’ATC. La previsió és que l’any 2018 també es puguin fer telemàticament.

D’altra banda, també s’ha signat un conveni de col·laboració per a l’intercanvi d’informació tributària amb l’objectiu de lluitar contra el frau i la morositat fiscal, i un altre per a l’encàrrec del tractament de dades de caràcter personal amb la finalitat de garantir la protecció de les dades a les quals tindran accés totes les administracions que recaptin en via executiva per encàrrec d’una altra.

Finalment, l’ATC i les diputacions han signat sis convenis més per implantar vuit punts d’atenció al contribuent, en el marc del desplegament territorial de l’ATC, en els municipis següents: Berga, Móra d’Ebre, Valls, el Vendrell, Tremp, Solsona, Olot i Ripoll. Aquestes són 8 de les 13 oficines compartides que l’Administració tributària de Catalunya obrirà, en col·laboració amb administracions supralocals (diputacions i consells comarcals) de la xarxa Tributs de Catalunya, arreu de la geografia catalana, el 4 de setembre vinent. Altres municipis que també disposaran d’una oficina compartida són Cervera, Vielha, Vilanova i la Geltrú, Igualada i l’Hospitalet de Llobregat.

L’objectiu és acostar i fer més eficients els serveis que l’ATC ofereix al ciutadà, gràcies a una presència més intensa en el territori i amb la plena cooperació de les administracions locals.

Amb la signatura d’aquests nou convenis culmina la primera fase de construcció de la nova hisenda catalana, la qual —en paraules del president Puigdemont a la cloenda de l’acte— té la voluntat d’esdevenir moderna, independent i preparada per assumir la competència tributària plena.

 

Cercador d'oficines

A continuació podeu cercar l’oficina més propera al vostre municipi.